Az ausztrál kisfiú csak meg akarta etetni az állatkert krokodilját...



Az ausztrál Canberra Zoo valószínűleg be fogja perelni annak a 7 éves kisfiúnak a szüleit, aki múlt pénteken a nyitvatartási idő után beszökött az állatkertbe és több kisebb állatot etetett meg a park Terry nevű tengeri krokodiljával.

Az állatkert őrei a biztonsági kamerák felvételeit nézve vették észre, hogy a fiú a szabadtéri terráriumba bemászva egyes állatokat élve visz a krokodilhoz, más példányokat pedig egy bottal üt agyon, mielőtt az éhes hüllő állkapcsai közé dobná testüket.

Terry, a krokodil valószínűleg nem vette zokon az extra adag élelmet, de csak a szerencsének és az állat pillanatnyi hangulatának köszönhető, hogy a közel négy méter hosszú, több mint 300 kilogramm súlyú állat nem nézte az őt önfeledten nassoltató kisfiút is valamiféle csemegének.

- Hihetetlen, hogy egy ilyen fiatal gyermek is mennyi kárt tud okozni pár perc alatt. – nyilatkozta Rex Neindorf, az állatkert igazgatója.

- Az elpusztított állatok között ritka és védett teknősfajok, különleges és kihalófélben lévő gyíkok is voltak. A kamerák felvételein jól látszik, hogy a kisfiú mosolyog, amint bottal agyonveri, majd a krokodil medencéjébe hajigálja a kisebb hüllőket és kétéltűeket. Ha valaki efféle kegyetlenségben leli örömét azzal felnőttkorában is súlyos problémák adódhatnak. Nem tudjuk, vajon a kis állatokat akarta büntetni, vagy Terrynek akart valamiféle "jutalomfalatokkal" kedveskedni, mert mikor a biztonsági emberek nyakon csípték a lurkót, egy szót sem volt hajlandó mondani cselekedetének okairól. – közölte az igazgató.

A rendőrség, csakúgy mint az állatkert hivatalos feljelentést tett, de mivel Ausztráliában a fiatalkorúak által elkövetett vétségek büntethetőségének korhatára 10 év, valószínűleg a gyermek szüleinek kell felelniük az okozott károkért.

Forrás: Reuters

Fotó: Getty Images


Címkék: ausztrál etetés állatkert krokodil fiatalkorú

A bejegyzés trackback címe:

https://fauna.blog.hu/api/trackback/id/tr521325618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása