Az Egyesült Államok Honolulu-i katonai kiképzőbázisain élő sertésekre lőnek az Irakba készülő katonák. A hadsereg szóvivője szerint erre a gyakorlatra azért van szükség, hogy a katonák megtanulják, miként viselkedik a szervezet egy harctéri sebesülés alkalmával. Szerintük az ilyen ismeret életmentő lehet éles harci helyzetekben. Az állati jogokért küzdő szervezet, a PETA (People for Ethical Treatment of Animals) tiltakozása ellenére, a két honolului bázison folyamatosan M16-os és M4-es gépkarabélyokkal tüzelnek élő sertésekre.

Derrick Cheng szóvivő szerint ez a fajta kiképzés az Irakban szolgáló katonák túlélését szolgálja egy harctéri sebesülés során, mivel megtanulják kezelni és ellátni saját, vagy társaik golyótól származó sérüléseit.

Derrick Cheng arra nem adott választ, eddig hány sertés esett áldozatul az Irakba készülő katonák felkészítésének, mondván, az ilyen adatokat hadititokként kezeli a hadsereg.

 

 

 

 

 

Forrás: Jayme Song (AP Agency)

Címkék: us army irak kiképzés állatkínzás sertés peta

A bejegyzés trackback címe:

https://fauna.blog.hu/api/trackback/id/tr51334424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása