Igyunk patkánytejet?

 2009.08.13. 10:08

Meglepő javaslattal állt elő környezettudatosságra buzdító kampányában Heather Mills, Paul McCartney ex-felesége.

 

 

 

 

A londoni Hyde Parkban megtartott sajtótájékoztatón kifejtette, a húsipar és a tejtermékek előállítása túlságosan nagy terhet ró a környezetünkre, ezért inkább patkányok, kutyák és macskák tejét kellene fogyasztanunk. 

Ezek az állatok vagy házikedvencként amúgy is az emberrel élnek, vagy pedig szoros szimbiózisban azonos élettérben, mint a patkányok. Heather Mills elmélete szerint sokkal környezetbarátabb ezen állatok tejét fogyasztani, mintha termőföldeket, legelőket, feldolgozóüzemeket állítanánk az emberi táplálkozás szolgálatába.

- Tarthatatlan, hogy Afrikában gyerekek éheznek, mi pedig a haszonállatokat hízlaljuk a búzával és kukoricával. A borjú sem issza tovább a tehéntejet egy éves koránál, nekünk sem kéne feltétlenül ragaszkodnunk hozzá, mikor vannak egyéb lehetőségeink is – fejtette ki a lelkes környezetvédő Mills asszony.

Azt már nem részletezte a kampányában, hogy miként valósítaná meg akár a kutyák, akár a patkányok fejését és tejük fogyaszthatóvá tételét, így nem tudhatjuk, teljesen komolyan gondolta-e meglepő nézeteit, vagy csak ügyesen manipulálva a médiamunkásokat, nagyobb sajtónyilvánosságot szeretett volna provokatív kijelentésével.

Valószínűleg fogytán a McCartney-apanázs.

 

 

 

Fotó: Rex Features

 

Címkék: médiahack tej patkány mills heather környzettudatos

A bejegyzés trackback címe:

https://fauna.blog.hu/api/trackback/id/tr811306625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcicerus 2009.08.14. 17:34:12

én maradok a tehéntejnél

bolomba (törölt) 2009.08.24. 20:19:13

vsloszinuleg fel akarta hivni a figyelmet arra, hogy mi a francnak kell egy tehen emlovaladeka az embernek, ekkors kornyezetpusztito aron. :)
süti beállítások módosítása