Állatvédő rendőrök

 2009.08.13. 22:37

„Egy rendőr súlyos fegyelmi vétséget követett el Los Angelesben, ezért lefokozták, valamint személyiségjavító tréningen való részvételre kötelezték.”

 

Az ilyesfajta szalagcímek nem ritkák manapság az amerikai sajtóban, ám az már felettébb különös eset, amikor a fegyelmi vétség és túlkapás szenvedő alanya egy kutya.

 

Az eset Los Angeles egyik külső kerületében, az East Jefferson rakpart közelében történt. Ebben a körzetben a rendőrség biciklis járőröket is alkalmaz. Ilyen kerékpáros járőrként teljesített szolgálatot május 16-án Paul Regan őrmester, aki hatodik éve szolgált a kerületi rendőrség kötelékében. Mikor az őrmester a rakpart melletti játszótérhez ért, az ott csoportba verődött gyerekek közül egyszer csak egy fehér kutya futott a biciklis járőr felé. Az őrmester először megpróbálta gyorsabban tekerve lehagyni az ugató jószágot, majd miután ez nem sikerült, lefékezett és gumibotjával többször a kutyára sújtott. A gyerekek sikoltozni kezdtek, a kutya gazdája, egy tizenhárom éves kislány zokogva futott a kedvencéhez.

 

Felháborodott szemtanúk telefonáltak a rendőrőrsre, ahonnan további járőrök vonultak ki, hogy utánajárjanak az esetnek.

 

A tanúk nagyjából egybehangzóan rekonstruálták a történteket a vizsgálatot vezető Rock Diagle rendőrfőnöknek.

 

– A szolgálatban lévő járőr több ponton is súlyos mulasztásokat követett el. Elhagyta a cselekmény helyszínét, holott kötelessége lett volna ott maradnia és beszámolni a központnak a történtekről. Ez nem történt meg, sőt, Regan őrmester jelentésében meg sem említette az incidenst, arról mi csak a tanúk telefonhívásaiból értesültünk. Azonkívül indokolatlan erőszakot alkalmazott egy állattal szemben, ami szintén megbocsáthatatlan. – nyilatkozta Diagle rendőrfőnök a Kenner Times című helyi lapnak.

 

A szolgálatos járőr azzal védekezett, hogy a kutya ellen használt gumibot csak a jogos önvédelmét szolgálta, mivel attól tartott, a kutya rá fog támadni.

 

A jogosságot viszont némileg megkérdőjelezi, hogy a játszótérről a bicikli után iramodó „fenevad” egy bichon frisé fajtájú, mindössze 8 kg súlyú, 25 cm magas kis ölebecske volt, tizenhárom éves gazdája születésnapi ajándékként kapta szüleitől.

 

Snuggles – így hívták a kis bichon-t – több súlyos sérülést szenvedett Regan őrmester ütéseitől, több bordája megrepedt, szeme bevérzett, állkapcsa eltört.

 

Az indokolatlan brutalitásra az őrmester nem kapott mentséget, megfosztották rangjától, valamint több hétig személyiségjavító tréningeken kell részt vennie. Ez volt az első eset, hogy az amerikai rendőrség állatvédelmi indokkal megfosztotta a rangjától az állomány egy tagját.

Címkék: rendőr brutalitás los angeles bichon

A bejegyzés trackback címe:

https://fauna.blog.hu/api/trackback/id/tr241308104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása